Verzii cer de urgență adoptarea unei noi legi a spațiilor verzi

  1. Acasă
  2. Toate
  3. Verzii cer de urgență adoptarea unei noi legi a spațiilor verzi
Verzii 2.0 Comunicat de presă 8 decembrie 2022
Partidul Verde (Verzii)
Comunicat de presă 4 octombrie 2022
Verzii cer de urgență adoptarea unei noi legi a spațiilor verzi, blocată în acest moment de Parlament!
Inițiativa este blocată de interese imobiliare și de parlamentari care urmăresc ca spațiile verzi retrocedate să devină construibile!
Noua Lege a Spațiilor Verzi inițiată, printre alți semnatari, de către Adrian Dohotaru, președinte executiv al Partidului Verde , și de către Lavinia Cosma, copreședinte al Partidului Verde, este susținută de aproape 35.000 de semnatari și de asociații de profil.
„Inițiativa aflată pe ordinea de zi a Parlamentului este blocată de aceleași interese obscure, care au condus în ultimele decenii la ciopățirea spațiilor verzi, la neglijarea lor, proasta gestiune. În schimb, noua Lege a Spațiilor Verzi mărește suprafața de spații verzi în cartierele noi, profesionalizează îngrijirea lor, prevede planuri anuale de gestiune și nu mai lasă așa-zisa toaletare a copacilor să se facă fără semnătura unui specialist” – Adrian Dohotaru , inițiator al legii, președinte executiv al Partidului Verde (Verzii).
Societatea civilă a reușit să-l convingă pe președintele Klaus Iohannis să reîntoarcă legea la reexaminare în Parlament, datorită amendamentelor toxice introduse în ultimul moment, în interesul mafiei imobiliare.
BIROUL DE PRESĂ AL PARTIDULUI VERDE
„Inițiativa realizată cu sprijinul Asociației Peisagiștilor din România și a Ordinului Arhitecților, dar și cu suportul altor asociații civice, odată adoptată, dă șansa să ne bucurăm de spații verzi mai bine protejate, spre deosebire de proasta gestiune de acum” – Lavinia Cosma , co-inițiatoare a legii și copreședinta Partidul Verde (Verzii)
În consecință, Verzii solicită parlamentarilor să slujească interesul public, prin respectarea doleanțelor societății civile și nu intereselor private obscure, iar în acest sens să voteze în această sesiune PL-x nr. 668/2018, o nouă Lege a Spațiilor Verzi.