Verzii spun STOP transportului de animale vii pe distanțe lungi

  1. Acasă
  2. Știri
  3. Verzii spun STOP transportului de animale vii pe distanțe lungi

Autoritățile române vor acum să ducă chinul animalelor vii transportate la un nivel extrem!

Cei de la ANSVSA vor să permită transportul de animale vii din România către China, pe lângă celelalte țări către care transportul de animale vii din România a devenit deja o tradiție.

O călătorie până în China durează peste 35 de zile, o perioadă în care aceste animale se pot îmbolnăvi sau mai rău pot muri, dar mai presus de toate vor fi supuse unor tratamente îngrozitoare.

Insistența acestor autorități pentru a vinde animale vii în țări cât mai îndepărtate arată o subdezvoltare a agriculturii românești și o lipsă de empatie pentru ființele vii. Cum să insiști să livrezi animale vii la aproape 10000 de km, când toată țările din UE vor să stopeze transportul de animale vii pe distanțe lungi? De ce România trebuie să fie codașa Europei atunci când vine vorba de protecția animalelor?

Partidul Verde se opune transportului de animale vii pe distanțe lungi și solicită lămuriri de la Autoritatea Național Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) referitoare la declarațiile vicepreședintelui autorității, Ioan Oleleu, care a declarat că se negociază condițiile de export animale vii către China, Liban și Libia.

PV transmite că este important să se dezvolte în țară spații de procesare a cărnii si a laptelui pentru a nu mai fi nevoie să se mai exporte direct animale vii. Lâna este un izolator termic excelent și trebuie procesată în România, ciobanii ar avea mai multe beneficii dacă și-ar putea procesa lâna aici și nu ar mai fi nevoie să o arunce.

Sorin Udrea, vicepreședinte PV pentru protecția animalelor: “Verzii se vor opune acestui mod de a chinui animalele prin transportarea lor în condiții mizere și inumane, pe distanțe mari și extrem de mari, zeci de zile, și vor protesta în fața ministerului Agriculturii pentru a stopa această barbarie. Este important să conștientizăm că protecția animalelor este extrem de necesară. Iar pe cei de la ANSVSA îi întreb atât: Cum se face că voi, cei care ar trebui să vă asigurați de protecția și bunăstarea animalelor, și sunteți plătiți din bani publici pentru acest lucru, sunteți de fapt chiar cei care susțineți și îndemnați la rele tratamente împotriva animalelor?”

Alte știri