VERZII EUROPENI SE ȚIN DE CUVANT: ȚIN CU ROMANIA!

  1. Acasă
  2. Știri
  3. VERZII EUROPENI SE ȚIN DE CUVANT: ȚIN CU ROMANIA!

În octombrie, liderul verzilor europeni, austriacul Thomas Waitz a venit la București, iar în urma discuțiilor avute cu Marius Lazăr  și Lavinia Cosma, copreședinții Partidului Verde (Verzii), a dat un mesaj puternic de susținere pentru admiterea României în spațiul Schengen.

Pe 25 noiembrie, vicecancelarul Austriei, liderul Partidului Verde austriac, Werner Kogler, susține și el public aderarea țării noastre la Schengen, respingând vetoul anunțat de ministrul liberal de interne.

Pe 8 decembrie, Partidul Verde European, prin declarațiile celor doi copreședinți, franțuzoaica Melanie Voegel și austriacul Thomas Waitz, cer Consiliului UE redeschiderea rapidă a discuției despre aderarea României și Bulgariei, iar Austriei și Olandei să-și revizuiască poziția. Mai mult, liderii Verzilor afirmă răspicat, în comunicatul dat publicității:  ”Combinarea de către Austria si Olanda a cifrelor privind azilul și Acordul Schengen este IRESPONSABILĂ. Vetoul Austriei si Olandei dăunează relațiilor de bună vecinătate și compromite unitatea UE în momente cruciale. Extinderea Acordului Schengen cu România și Bulgaria este esențială pentru integrarea europeană”.

Pe 9 decembrie, președintele Austriei, Alexander Van der Bellen (și el parte a familiei politice a verzilor), critică propriul guvern care a blocat aderarea României la Schengen  exprimându-și regretul pentru decizia cancelarului de dreapta.

Annalena Baerbock  ministra de Externe a Germaniei din partea Verzilor a declarat într-un interviu acordat Digi24 că a susținut aderarea României la Schengen împreună cu cancelarul Olaf Scholz, iar o Europă puternică trebuie să fie unită în primul rând.

Verzii unesc Europa!

#EuropeanGreens

Alte știri