Tinerii Verzi sunt o organizație politică de tineret afiliată din punct de vedere politic la nivel național Partidului Verde (Verzii) iar la nivel european fiind membrii candidați ai Federației Tinerilor Verzi Europeni (FYEG – Young European Greens). Din punct de vedere ideologic suntem o organizație aflată de la centru la stânga, o organizație care crede în politica verde adaptată valorilor poporului român, acceptând membrii care au aderat la oricare dintre variațiile acestui curent politic, inclusiv eco-socialismul, liberalismul verde și conservatorismul verde.

De asemenea, considerăm că politica contemporană nu este limitată la o poziționare pe axa stânga-dreapta, această axă fiind cu mult depășită iar din acest motiv organizația noastră pe lângă ideologie are atât obiective politice clare cât și un set la fel de clar de valori. Protecția mediului, protecția libertății individuale, protecția libertății de exprimare, protecția democrație, promovarea justiție sociale, promovarea luptei pentru eradicarea sărăciei, promovarea tinerilor și promovarea investițiilor în tineri și în educație rămân prioritățile politice principale ale organizației.

Totodată, organizația noastră va continuă să fie un spațiu sigur în care orice coleg sau colegă, indiferent de religie, etnie sau orientare sexuală, se poate exprima în mod deschis, însă organizația se va opune curentelor politice precum cele promovate de Mișcarea Woke sau “Political Correctness”.

În cea ce privește politicile publice ale organizației, acestea se vor concentra pe îmbunătățirea traiului de zi cu zi a tânărului din România precum și pe promovarea oportunităților pe care tinerii din țara noastră o să le poate avea prin trecerea la economia circulară.

Tinerii Verzi - organizația de tineret a Partidului Verde

Tinerii Verzi – Organizația de tineret a Partidului Verde