Tăiați de la cei care fură, NU de la cultură!

  1. Acasă
  2. Toate
  3. Tăiați de la cei care fură, NU de la cultură!
Tăiați de la cei care fură, NU de la cultură!

Verzii se opun distrugerii culturii!

Tăiați de la cei care fură, NU de la cultură!

Sectorul cultural din România a scăzut între 2019 si 2022 cu 18%. Cel mai mult din toată Uniunea Europeană.

Suntem printre țările UE cu cele mai putine instituții de cultură, cu cel mai mic personal de specialitate. Suntem pe ultimul loc la consumul de carte. Am pierdut 500 de biblioteci doar în ultimii trei ani, 8200 în ultimii 33 de ani!!!

Ne mai mirăm ca România, evaluată la începutul acestui an de The Economist prin Indexul Democrațiilor, stă cel mai prost la cultură politică din întreaga Uniune Europeană…

Prin OUG-ul menit sa ”rezolve stabilitatea financiară a țării” se creează premise pentru reducerea sectorului cultural public cu 61%. Ați înnebunit de tot?!?

Dacă proiectul de OUG rămâne neschimbat riscă să dispară cel puțin 285 de instituții de cultură cu mai puțin de 50 de posturi aprobate în organigrama la zi.

Schimbați draftul că începe caftul dacă desființați o singură bibliotecă județeană sau municipală, Muzeul National Constantin Brâncuși, Muzeele de Artă din Cluj-Napoca, Craiova, Timișoara sau Constanța, Muzeul Maramureșean, Teatrul Stela Popescu, Teatrul municipal Matei Vișniec din Suceava, Teatrul Andrei Mureșanu din Covasna, Centrul Cultural Mihai Eminescu din București sau Casa de Cultură a municipiului Sibiu ca să dau doar câteva exemple.

De aici scoateți voi banii să acoperiti deficitul de 40 de miliarde de euro sau câți naiba sunt în realitate că nici asupra cifrelor nu cădeti de acord??!!

Asta nu e România Justă!”

Marius Lazăr – Copreședintele Partidului Verde (Verzii)

Alte știri