Spunem STOP dependentei de păcănele!

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. Spunem STOP dependentei de păcănele!

Mii de săli de jocuri au apărut ca ciupercile după ploaie în orașele și comunele României, iar reclamele agresive pentru jocurile de noroc au împânzit străzile, televiziunile și spațiul online.

Lașitatea autorităților care se bucură de impozitele pe care le câștigă de pe urma acestor săli de jocuri a lăsat în urmă adevărate drame umane. Cazuri cu oameni care se sinucid sau ajung dependenți de alcool droguri ca urmare a pierderilor survenite la jocurile de noroc sunt din ce în ce mai dese.

Avem zone unde pe doar câteva sute de metri sunt peste zece săli de jocuri de noroc, poziționate în imediata apropiere a școlilor, sălilor de sport, spitalelor, magazinelor, ele sunt peste tot. Lumea interlopă și cămătari sunt prezenți mai mereu în preajma acestor săli de jocuri pentru a racola noi victime.

#Verzii susțin interzicerea reclamelor la jocurile de noroc și înființarea unui registru național cu evidența persoanelor dependente de jocurile de noroc. Legea este încă foarte permisivă cu cei care sub mirajul câștigurilor rapide profită de jucători.

PV consideră că este foarte important ca jucătorii să fie protejați prin:
➡️ Plafonarea pierderilor în concordanță cu veniturile pe care le au jucători. Această plafonare ar stopa falimentare celor care joacă la păcănele.
➡️ Afișarea în locuri vizibile a tuturor riscurile la care se expun jucători, aducând în acest sens și exemple concrete.
➡️ Folosirea unei părți din veniturilor obținute de stat din taxele și impozitele de la aceste săli de jocuri să fie redirecționați către programe de conștientizare a riscului cu care se pot confrunta cei care joacă la păcănele și susținerea programelor de vindecare a celor dependenți de jocuri de noroc.