REZOLUȚIA CONSILIULUI NAȚIONAL PRIVIND PROTECȚIA ANIMALELOR ÎN ROMÂNIA

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. REZOLUȚIA CONSILIULUI NAȚIONAL PRIVIND PROTECȚIA ANIMALELOR ÎN ROMÂNIA

REZOLUȚIA CONSILIULUI NAȚIONAL PRIVIND PROTECȚIA ANIMALELOR ÎN ROMÂNIA

Grija pentru toate viețile din jurul nostru înseamnă respect pentru umanitate in sensul sau cel mai profund. Verzii considera ca legile privind protecția animalelor trebuie aplicate, nu arhivate.

Cerem instituțiilor abilitate sa aplice sancțiunile si pedepsele prevăzute de lege pentru rele tratamente aplicate animalelor.

Renunțați la ping pong-ul instituțional de pasare a responsabilităților. Generează victime nevinovate!

Cerem monitorizarea adecvata a fenomenului corupției din administrarea bugetelor alocate din bani publici pentru protecția animalelor. Milioane de euro sunt in continuare sifonate de complici, funcționari publici si firme private.

Solicitam instanțelor de judecata ca, in spiritul si litera legii, sa judece cu celeritate cauzele aflate pe rol in materia drepturilor animalelor.

Propunem ca în fiecare județ sa se înființeze un complet de judecata specializat pe protecția animalelor si mediului.

Solicităm guvernului României sa renunțe la ideea creșterii TVA de la 9 la 19 % pentru hrana animalelor. Pentru multe dintre ele aceasta măsura este o condamnare la moarte.

Salutam eforturile si inițiativele societății civile de a aduce pe agenda publica din Romania drepturile animalelor așa cum sunt ele stipulate prin Declarația Universala a Drepturilor Animalelor.

Consiliul National al Partidului Verde – Verzii Târgu Jiu, 30 septembrie 2023