REZOLUȚIA CONSILIULUI NAȚIONAL AL PARTIDULUI VERDE (VERZII)

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. REZOLUȚIA CONSILIULUI NAȚIONAL AL PARTIDULUI VERDE (VERZII)

REZOLUȚIA CONSILIULUI NAȚIONAL AL PARTIDULUI VERDE (VERZII)

Puterea de cumpărare a românilor se prăbușește pe zi ce trece. Politicile guvernamentale actuale generează adevărate curbe de sacrificiu la adresa populației. Românii primesc astăzi doar 44 % din banii necesari pentru un trai minim decent. Salariul minim în România este simbolul injustitiei sociale, o nedreptate pe care nu o mai putem accepta.

Noi, Verzii cerem aplicarea legii 174 din 2020 prin care se corelează salariul minim cu valoarea coșului pentru un trai minim decent.

Este inacceptabil ca milioane de români să muncească 8 ore pe zi și să nu-și permită o hrană decentă pentru ei și copiii lor, chiria la o locuință decentă, plata facturilor la utilități, medicamentele necesare sau alte nevoi de bază.

Înțelegem faptul că punerea în aplicare a unei asemenea măsuri se poate face eșalonat în circa 2 ani de zile. Este nevoie însă de un consens politic acum prin care să se decidă fără echivoc această reformă.

Suntem țara cu cel mai mare risc de excludere socială și sărăcie din UE. Aplicarea legii prin care salariul minim sa fie legat de coșul minim pentru un trai decent ar ajuta decisiv la ieșirea din acest statut rusinos la nivel european.

Consiliul Național al Partidului Verde(Verzii)

Sibiu, 25 martie 2023