Protest! Timisoara semnalizeaza verde.

  1. Acasă
  2. Evenimente
  3. Protest! Timisoara semnalizeaza verde.

O inițiativă internațională a mai multor asociații și mișcări ecologice au declanșat un protest de anvergură globală. Se cer măsuri urgente pentru a salva ultimele zone de pădure naturală din Europa.

https://www.facebook.com/agentgreen.ro/videos/940084469719840/?

În peste 150 de țări, oamenii fac eforturi pentru a sprijini tinerii care au inițiat cea mai mare grevă globală împotriva schimbărilor climatice !

Avertizarea pentru adaptarea unor măsuri la schimbărilor climatice este susținută și în Timișoara de organizația Agent Green și de Partidul Verde.

O adunare de protest s-a desfășurat în 29 noiembrie și în Timișoara în Piața Sfântu-Gheorghe, cu acceptul și concursul Primăriei și instituților locale de pază și ordine publică.

Demonstranții s-au deplasat până în fața Prefecturii Timiș și înapoi, vrând să atragă atenția autorităților responsabile de degradarea situației pădurilor, a crimelor și agresiunilor la care sunt supuși oamenii legii care încearcă să apere aceste bunuri comune, ale noastre, și a carențelor legislative care le lasă foarte mult spațiu de desfășurare răufăcătorilor și complicilor lor.

„Nu există un al doilea Pământ!” spune un slogan în limba engleză.

„Respectă-ți mama (natură)”!

„Protejăm natura împreună!” Dar trebuie ca legea și magistrații să fie de partea noastră!

Deșeuri de radon radioactiv stau abandonate la marginea Pădurii Verzi de ani de zile, afectând atât solul cât și apa freatică. A trecut un an de la semnalarea acestui caz grav de mediu poluat iar Primăria Timișoara, pe terenul căreia se află deșeurile, nu a dat nici măcar un răspuns unei reclamații scrise depuse la registratură.

Imaginile următoare sunt de la protestul din 3 noiembrie 2019 organizat de grupul local al Partidului Verde în Piața Libertății din Timișoara.

Nepăsarea și incompetența ucid.

Pentru devastările asupra pădurii au de suferit direct, imediat, toate speciile de animale care trăiau în acest mediu, dar indirect se vor răsfânge și asupra oamenilor. Dealurile se vor surpa din cauza ploilor, drumurile și casele vor fi distruse, climatul se va deșertifica, vânturile vor duce praful de pe câmpuri în localități, pe lângă lipsa de oxigen și umezeala care păstrează apa în apropierea suprafeței solului.

Ce va lăsa generația adultă actuală moștenire nepoților?

Doar fotografii cu păduri și animale sălbatice?

Și un loc de trai mai greu, cu climat neprielnic?

Peste 70 de pădurari uciși și peste 150 maltratați, nici un condamnat pentru aceste fărădelegi!

Familie din Liebling a unui lucrător silvic care a fost agresat de hoți, necesitând spitalizare multe săptămâni. Nici în acest caz, nici un făptaș nu a fost pedepsit.

Nu mai putem sta deoparte, lucrurile trebuiesc îndreptate acum!

Alte știri