POZIȚIA PARTIDULUI VERDE (VERZII) FAȚĂ DE POLITICA DE ALIANȚE

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. POZIȚIA PARTIDULUI VERDE (VERZII) FAȚĂ DE POLITICA DE ALIANȚE

POZIȚIA PARTIDULUI VERDE (VERZII) FAȚĂ DE POLITICA DE ALIANȚE

Partidul Verde (VERZII) își manifestă întreaga disponibilitate pentru dialog în vederea alcătuirii unei alianțe politice și/sau electorale între toate formațiunile care se revendică de la doctrina verde având la bază următoarele principii:

1. Construcția unui consens politic între partidele Alianței pe baza dialogului permanent generator de încredere și sprijin reciproc.

2. Alianța să abordeze, ca actor politic unic, toate alegerile anului 2024.

3. Elaborarea unei oferte electorale de centru-stânga în centrul căreia să fie justiția de mediu și justiția socială.

4. Denumirea alianței să conțină sintagma Verzii, iar semnul electoral să fie unul inspirat din sigla Partidului Verde European.

5. Componența listei să țină cont de 3 criterii fundamentale: competența candidaților, ponderea electorală a fiecărui partid membru al alianței și capacitatea de a aloca resurse utile succesului electoral.

Partidul Verde (Verzii) nu va susține o candidatură independentă pentru Parlamentul European la alegerile din 2024 considerând că există resurse politice în România pentru compunerea unei liste verzi competitive.

Partidul Verde (Verzii) va decide în forurile sale statutare, la finalul anului 2023, modalitatea în care se va prezenta (pe cont propriu sau într-o alianță politică/ electorală) la alegerile din anul 2024, europene, locale parlamentare sau prezidențiale.

Consiliul Național al Partidului Verde (Verzii)

SIBIU, 25 martie 2023