Poliția animalelor nu trebuie să devină poliția contra animalelor!

  1. Acasă
  2. Toate
  3. Poliția animalelor nu trebuie să devină poliția contra animalelor!

POLIȚIA ANIMALELOR NU TREBUIE SĂ DEVINĂ POLIȚIA CONTRA ANIMALELOR!!!
POLIŢIA ANIMALELOR NU S-A ÎNFIINŢAT PENTRU A ADUCE BANI LA BUGETELE PRIMĂRIILOR!

SOLICITĂM APLICAREA UNITARĂ ȘI FĂRĂ DISCRIMINĂRI A LEGILOR DE PROTECȚIE A ANIMALELOR ŞI GESTIONAREA CÂINILOR FĂRĂ STĂPÂN DE CĂTRE POLIȚIA ANIMALELOR!

Au trecut circa doi ani și jumătate de la înființarea Poliției animalelor, structură în cadrul MAI aşteptată cu mari speranțe de către iubitorii de animale.

Pentru noi, verzii, protejarea animalelor trebuie să fie prioritară pentru autorități și considerăm că este important ca:

➡️ În structura Poliției animalelor să se regăsesc persoane care să fi activat în vreun ONG pentru protecția animalelor și mediului sau persoane care să fi fost implicate în acțiuni de protecție a animalelor. Avem poliţişti care practică vânătoarea – adică cruzimi faţă de animale, dar iubitori de animale mai deloc.

➡️Să existe program non-stop. În acest acest moment Poliția Animalelor funcționează doar de luni până vineri în intervalul 08:00 – 16:00, în condițiile în care cruzimile faţă de animale şi situațiile de urgență nu se comit doar în acest interval orar.

➡️Să se creeze un mod unitar de operare la nivelul întregii țări, iar angajații acestei structuri își permit să dea interpretări personale legilor.

➡️Să se aplice sancțiunile prevăzute de lege Consiliilor locale şi Primarilor care ignoră cu bună ştiinţă legile, dar si societăților sau “asociațiilor” care operează în mod ilegal Serviciile de gestionare a câinilor fără stăpân.

➡️Să nu mai fie sancționați abuziv iubitorii de animale pentru motive inventate cum ar fi: lipsa numelui medicului veterinar care a efectuat sterilizarea, din carnetul de sănătate al câinelui; în ţarcurile animalelor erau urme de fecale și de urină; ţarcurile nu sunt betonate, etc.

➡️ Să fie finalizate și să nu se mai țină la sertar dosarele penale de ucidere cu intenţie, fără drept a animalelor precum şi traume fizice şi psihice, maltratare și schingiuirea animalelor.

➡️Să se verifice situația privind protecția animalelor la nivelul întregii țări, care în prezent cu mult mai gravă față de momentul dinainte de apariția Poliției animalelor.

➡️Să se cerceteze de urgenţă faptele de cruzime făcute faţă de animale, inclusiv omorârea animalelor, de către reprezentanţii societăţilor comerciale sau ONG-uri care nu sunt în posesia unui contract de concesionare, desfăşurarea activităţilor de gestionare a câinilor prin alte modalităţi decât cele prevăzute expres şi limitativ de OUG155/2001,

#Verzii solicită implicarea poliţiştilor din cadrul structurilor Birourilor pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ-urilor cu profesionalism fără discriminări, comenzi ale şefilor sau politice în aplicarea unitară a legii pentru protecția animalelor şi gestionarea câinilor sau în caz contrar desființarea acestei structuri care devine o gaură neagră in bugetul statului român.

#SuntemAici

Alte știri