Partidul Verde (Verzii), singurul partid din România membru al Partidului Verzilor Europeni va înscrie candidați în toate competițiile electorale ale anului 2024

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. Partidul Verde (Verzii), singurul partid din România membru al Partidului Verzilor Europeni va înscrie candidați în toate competițiile electorale ale anului 2024

Comunicat de presă 30 martie 2023

Partidul Verde (Verzii), singurul partid din România membru al Partidului Verzilor Europeni va înscrie candidați în toate competițiile electorale ale anului 2024

Reiterăm invitația adresată europarlamentarului Greens-EFA, Nicu Ștefănuță de a intra în Partidul Verde (Verzii)

Reunit la finalul săptămânii trecute la Rășinari/Sibiu, Consiliul Național al Partidului Verde (Verzii) a stabilit strategia politică pentru anul 2023 în perspectiva abordării anului electoral 2024.

În cadrul acestei reuniuni au fost adoptate o serie de documente între care și cel privind politica de alianță. Partidul Verde este deschis către o alianță a tuturor formațiunilor care se revendică de la doctrina verde în condițiile precizate de documentul pe care-l veți regăsi în anexa acestui comunicat. Partidul Verde nu va susține candidaturi independente pentru Parlamentul European.

Cotat cu aproape 3% din intenția de vot conform celui mai recent sondaj INSCOP, Partidul Verde Verzii reafirmă angajamentul său pentru justiția de mediu și justiția socială, pentru o economie verde în care viața să conteze înaintea profitului cu orice preț.

Partidul Verde – Verzii militează pentru reducerea sărăciei prin fixarea unei ținte anuale de reducere a sărăciei, impozitarea tuturor profiturilor imorale, pentru desființarea pensiilor speciale, pentru creșterea finanțării tuturor programelor de mediu, creșterea investițiilor strategice în infrastructura feroviară, în economia circulară, inclusiv din perspectiva valorificării tuturor terenurilor neproductive.

Partidul Verde (Verzii) pledează pentru locuirea decentă în toate comunitățile din România, pentru apărarea drepturilor și demnității tuturor ființelor umane și non umane, pentru creșterea pedepselor celor comit crime la adresa mediului.

Partidul Verde – Verzii propune ca legea privind acordarea a 6% din PIB pentru educație să fie aplicată pentru cel puțin 10 ani de acum înainte.

Partidul Verde – Verzii crede că e nevoie de o strategie nationala privind combaterea schimbarilor climatice adoptată în Parlament.

Partidul Verde – Verzii a solicitat Avocatului Poporului în urmă cu 10 zile sesizarea directă a CCR privind neconstituționalitatea pragului la alegerile europarlamentare.

Partidul Verde – Verzii consideră că tinerii trebuie motivați pentru a participa la deciziile publice. Niciun proiect de lege să nu poată fi adoptat înainte de evaluarea impactului său asupra tinerilor sub 35 de ani.

Conform Rezoluției adoptate la Consiliul Național de la Sibiu, Partidul Verde – Verzii cere aplicarea legii 174 din 2020 prin care se corelează salariul minim cu valoarea coșului pentru un trai minim decent.

Partidul Verde Verzii va protesta în stradă împotriva dezincriminării abuzului în serviciu sub pragul de 250.000 lei.

Vineri, 31 martie 2023, la Bruxelles, liderii Partidului Verde (Verzii) Lavinia Cosma si Marius Lazăr vor informa în cadrul Green Leadership Council (formatul care reuneste liderii partidelor verzi din toată Europa) asupra intentiei majorităţii parlamentare PSD-PNL de a dezincrimina abuzul în serviciu sub pragul de 250.000 lei. Deasemenea, cei doi lideri ai Verzilor vor solicita Verzilor Europeni o misiune de monitorizare a modului în care sunt apărate drepturile animalelor in România.

Solicităm preşedintelui Iohannis să se exprime public cu privire la informatiile apărute in presă care arată că în plin război și sancțiuni – exporturile Rusiei către România au ajuns la un maxim de 3,8 miliarde $, în 2022

EXCLUSIV În plin război și sancțiuni – exporturile Rusiei către România au ajuns la un maxim de 3,8 miliarde $, în 2022

BIROUL DE PRESĂ AL PARTIDULUI VERDE (VERZII)

Alte știri