Partidul Verde susține apelul România Renaște către Mircea Geoană de a-și asuma o candidatură la funcția de Președinte al României

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. Partidul Verde susține apelul România Renaște către Mircea Geoană de a-și asuma o candidatură la funcția de Președinte al României

Marius Lazăr și Lavinia Cosma, în calitate de copreședinți ai Partidului Verde (Verzii), au participat la conferința de presă a Platformei civico-politice România Renaște.

Susținem apelul către Mircea Geoană de a-și asuma candidatura la funcția de președinte al României.

Am spus în cadrul conferinței de presă că noi, #Verzii🌻 venim în acest proiect pentru că vrem să aducem, cu mai multă putere, pe agenda publică teme esentiale care astăzi sunt fie ignorate, fie periferizate.

🌻Dezvoltarea economiei circulare

🌻Combaterea efectelor schimbărilor climatice, cea mai mare provocare pentru anii ce vin.

🌻Întărirea capacității instituționale a statului de a lupta cu criminalii de mediu #StopHotiideViitor

Credem că România are nevoie de o minte limpede în capul statului, iar românii de un Președinte-Prieten, în stare să asigure un echilibru al înaintării pentru toti cetățenii.

Un Președinte care să meargă la serviciu. Un președinte util pentru România Justă, o țară sănătoasă!” au declarat liderii Partidului Verde, Marius Lazăr și Lavinia Cosma.

Apelul Mișcării România Renaște către toate forțele sănătoase și democratice din România:

În câteva luni, româncele și românii își vor alege viitorul Președinte. În cel mai periculos, complex și transformator moment al istoriei recente, vom participa la cele mai importante alegeri din ultimii 35 de ani. De alegerea noastră în 2024 va depinde viitorul României pentru multe generații.

Deși membră a UE și NATO, România este fragilă și vulnerabilă în plan intern. Sistemul politic românesc a rămas mult în urma transformărilor din societate și reprezintă astăzi o frână în dezvoltarea țării. Politizarea dusă la extrem, amatorismul și corupția dereglează grav funcționarea educației, a sănătății și a serviciilor publice esențiale. Încrederea oamenilor în stat și în instituțiile democrației a ajuns la cote de avarie. Milioane de compatrioți fie că au renunțat să mai creadă că România mai are o șansă și au plecat, fie că își găsesc locul cu greu într-o țară guvernată de incompetență și clientelism.

A continua cu acest mod de a face politică și de a administra țara ar însemna nu doar o ocazie ratată, dar și un risc sever pentru viitorul națiunii. Atitudinile vechi de „lasˈ, că merge și-așa”, „nu avem pe cine vota”, alegerea răului celui mai mic, apatia civică sau absenteismul electoral, de înțeles, poate, în vremuri normale, vor duce la perpetuarea actualului regim politic și a actualului mod de a face politică. Sunt riscuri majore pentru viitorul țării. Împreună, putem și trebuie să schimbăm din temelii politica românească. Iar schimbarea începe de la vârf.

Mișcarea „România Renaște!” crede cu tărie într-o Românie reînnoită, cu adevărat democratică, demnă și prosperă, care să-și ocupe locul meritat pe scena internațională. Încă nu este prea târziu. Nu e târziu să cerem să fim guvernați de oameni merituoși, a căror carte de vizită constă în valoarea profesională, probitatea morală și dragostea de țară. Nu e târziu să cerem să fim tratați cu respect în calitate de cetățeni, să cerem ca statul să se ocupe responsabil de serviciile publice la care suntem îndreptățiți: sănătate, educație, acces la justiție etc. Nu e târziu să ne dorim o Românie respectată pe plan internațional pentru capacitatea ei de a-și promova interesele și de a-și respecta partenerii.

Mișcarea „România Renaște!” va acționa pentru renașterea României în plan moral, social, politic, economic și pentru creșterea prestigiului său internațional. Cine iubește România și nu se teme de schimbare este așteptat alături de noi. Cine poate să vadă ceea ce ne unește pe toți românii, mai presus de ceea ce ne diferențiază, este așteptat alături de noi. Cine vede pădurea ca întreg, mai presus de copacii care o compun, este așteptat alături de noi.

Ne dorim o Renaștere a României în secolul al XXI-lea, ca o țară cu fața spre viitor, influentă, prosperă și care să ocupe un loc relevant în lumea de azi și de mâine. În acțiunile noastre ni se poate alătura oricine este preocupat de viitorul țării – cetățeni, organizații civice și profesionale sau formațiuni politice, cu condiția să întrunească trei calități: competență, integritate, patriotism.

Mișcarea noastră s-a născut din speranțele și dezamăgirile ultimilor 35 de ani, precum și din convingerea că România se poate schimba în bine și poate face saltul istoric de dezvoltare. Ea nu e nici de stânga, nici de dreapta și respinge extremismul de orice fel. Mișcarea „România Renaște!” propune soluții pentru a se debloca motoarele dezvoltării economice și sociale, pentru ieșirea din criză morală – o criză de încredere, de autoritate și de orientare, precum și pentru educarea noilor generații în spiritul competenței profesionale, al culturii civice și al moralei creștine.

Pentru a pune în practică ceea ce ne propunem, este nevoie că România să fie condusă de un președinte implicat, competent și vizionar, un profesionist cunoscut și respectat înăuntrul și în afara țării. O persoană care să creadă cu aceeași putere ca și noi în renașterea României. Recunoaștem președintele de care avem nevoie în persoana dlui Mircea Geoană.

Dintre toți candidații posibili la alegerile prezidențiale din acest an, singurul care are o viziune transformatoare și care va putea descătușa energiile pozitive ale națiunii este dl. Mircea Geoană. Prin traseul profesional, prin cariera politică și diplomatică, prin competența și corectitudinea arătate de-a lungul timpului, prin înțelegerea evoluției lumii de azi, prin credibilitatea câștigată ca ambasador, ca ministru de externe și ca Secretar General Adjunct al NATO, dl. Mircea Geoană este cel mai calificat pentru cea mai înaltă demnitate în statul român, așa cum o arată și românii când îl creditează cu cele mai mari șanse de a câștiga Președinția.

Mișcarea „România Renaște!” face apel la toate forțele sănătoase moral și democratice să ni se alăture. Împreună suntem mai puternici decât indiferența, aroganța, minciuna, ipocrizia și incompetența celor ce se opun unei Românii renăscute.

Suntem convinși că societatea civilă, forțele politice democratice, toate forțele pozitive din țară și din diaspora, care își doresc schimbarea în bine a României, se vor uni pentru sprijinirea candidaturii dlui Mircea Geoană și pentru a-i asigura nu doar o majoritate clară a voturilor, ci și o majoritate politică și cetățenească necesară pentru a-și pune în practică viziunea transformatoare, ca viitor președinte al României.

Domnule Mircea Geoană, mișcarea civică și politică “România Renaște!” vă cere să vă înscrieți în cursa electorală pentru cea mai înaltă funcție în statul român. Vă  îndemnăm, vă încurajăm, vă solicităm și vă promitem! Nu veți fi singur.

Discursul copreședintelui Partidului Verde, Marius Lazăr:

Discursul copreședintei Partidului Verde, Lavinia Cosma:

Conferința de presă a Mișcării România Renaște

Mesajul lui Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO:

Sunt onorat că liderii mișcării România Renaște, profesioniști ce și-au demonstrat de-a lungul timpului valoarea în toate domeniile vitale pentru evoluția țării, și partenerii lor văd în mine profilul unui președinte al tuturor românilor.

Sunt deschis și încurajez susținerea tuturor celor – mișcări civice, independenți sau partide politice – care vor să susțină un proiect ambițios, care să răspundă așteptărilor românilor și româncelor, nevoilor țării și viziunii mele de transformare profundă a politicii, funcționării statului și economiei.

Partidul Verde susține apelul România Renaște către Mircea Geoană de a-și asuma o candidatură la funcția de Președinte al României

Biroul de comunicare publică al Partidului Verde (Verzii)

 

Mircea Geoană este singurul candidat, cu şanse de a deveni preşedintele României, care abordează cu seriozitate tema schimbărilor climatice

Mircea Geoană este singurul candidat, cu şanse de a deveni preşedintele României, care abordează cu seriozitate tema schimbărilor climatice