Adrian Tudor propune introducere programului Vinerea Verde în Municipiul Târgu Jiu.

  1. Acasă
  2. Știri
  3. Adrian Tudor propune introducere programului Vinerea Verde în Municipiul Târgu Jiu.
Partidul Verde Gorj propune introducere programului "Vinerea Verde" în Municipiul Târgu Jiu.

Partidul Verde Gorj propune introducere programului “Vinerea Verde” în Municipiul Târgu Jiu.

Adrian Tudor, consilier local și președinte executiv al Partidului Verde (Verzii), a inițiat un proiect de hotărâre prin care propune ca fiecare zi de vineri, în Târgu Jiu, cetățenii să circule gratuit cu mijloacele de transport în comun. Programul “Vinerea verde” reprezintă o iniţiativă de promovare şi încurajare a utilizării transportului public local.

Adrian Tudor: „Este momentul ca Municipiul Târgu Jiu să facă tranziția către un oraș verde în care să fie implementate o serie de inițiative și proiecte cu scopul de a reduce poluarea și de a crește calitatea aerului și a bunăstării generale a locuitorilor. Programul „Vinerea Verde”, reprezintă o iniţiativă de promovare şi încurajare a utilizării transportului public local asigurat de societatea Transloc SA Târgu Jiu în baza Contractului de delegarea gestiunii serviciului de transport public local nr. 295294/05.07.2019, de către locuitorii din Municipiul Târgu Jiu. Astfel, în fiecare zi de vineri, până la sfârşitul anului 2023, toate călătoriile cu mijloacele de transport public local de pe raza Municipiului Târgu Jiu sunt gratuite”

Proiectul va ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în municipiu prin încurajarea cetățenilor să utilizeze transportul public în locul vehiculelor personale într-o zi din săptămână și la creșterea utilizării transportului public.

Alte știri