Partidul Verde are o nouă conducere după congresul extraordinar de la Bucuresti

  1. Acasă
  2. Evenimente
  3. Partidul Verde are o nouă conducere după congresul extraordinar de la Bucuresti
Verzii 2.0 Comunicat de presă 8 decembrie 2022

Partidul Verde si-a desemnat noua conducere pentru formatiunea VERZII 2.0 in cadrul congresului Extraordinar din data de 3 septembrie de la Sala Dalles. In cadrul evenimentului membrii partidului au avut sansa sa cunoasca liderii cheie ai formatiunii europene prin intermediul unei video conferinte, dar au avut sansa sa cunoasca si liderii regionali ai partidului verde din Republica Moldova si Ucraina. Imagini video din timpul congresului in acest material.

Partidul Verde

➡ Cine sunt Verzii Europeni

Verzii Europeni reprezinta cu mândrie dezvoltarea durabila a umanitatii pe planeta Pamânt, un mod de dezvoltare ce respecta drepturile omului si construit pe valorile responsabilitatii fata de mediu, ale libertatii, justitiei, diversitatii si non-violentei.

Miscarile politice verzi au aparut în Europa în timp ce continentul era divizat de Razboiul Rece si în perioada crizelor energetice de la mijlocul anilor saptezeci. În acea perioada, a devenit clar faptul ca modelul de dezvoltare economica nu era durabil si punea planeta si pe locuitorii sai în grave pericole sociale, economice si de mediu. Partidele politice existente erau incapabile sa se ocupe de aceasta problema.

Originile noastre se regasesc în multe miscari sociale: ecologistii si activistii anti-nucleari îngrijorati de prejudiciile din ce în ce mai mari provocate planetei noastre; activistii pacifisti non-violenti ce promoveaza cai alternative de rezolvare a conflictelor; feministii, care se lupta pentru egalitate reala între femei si barbati; miscari pentru drepturile omului si libertate care lupta împotriva regimurilor dictatoriale si autoritare; miscari de solidaritate cu lumea a treia ce sustin încetarea colonizarii si relatii mai echilibrate din punct de vedere economic între Nordul si Sudul planetei noastre; activisti ce duc campanii împotriva saraciei si pentru dreptate sociala în cadrul propriilor noastre societati.

:

➡ Despre Partidul Verde

Partidul Verde, înregistrat în Registrul Partidelor Politice al Tribunalului Bucuresti la pozitia 38, este un partid politic care are drept scop principal formarea cadrului necesar unirii tuturor curentelor progresiste din ţară (mişcări, partide, alianţe, societăţi şi asociaţii), pentru a oferi societăţii o alternativă de guvernare pentru dezvoltare şi progres. Partidul Verde militează pentru o democraţie funcţională şi matură şi pentru o administrare sustenabilă a ţării. Partidul Verde apără independenţa şi unitatea statului, integritatea teritorială, ordinea de drept şi principiile democraţiei constituţionale.

Alte știri