Nu sabotați Garda de Mediu!

Nu sabotați Garda de Mediu!

“Culmea ticăloșiei este să faci loc pe ultima suta de metri clientelei politice la joburi grase în timp ce te pregătești să omori de tot instituții vitale pentru România.

Marea reformă marca Ciolacu vrea să reducă personalul Gărzii Nationale de Mediu în condițiile în care sunt județe care au sub 10 angajați în comisariate, iar salariul mediu în instituție nu depășește 4000 de lei.

Și așa e subfinanțată cronic Garda Națională de Mediu, mult subdimensionată ca personal, cum naiba să te pregătesti să dai cu barda fără să gândești un pic ?!?

Fac pe ea de Constituție, asta ne spune cumva Ciolacu&co! Care drept al cetățenilor la un mediu sănătos prevăzut de art.35 din Legea fundamentală?!? Povești pentru proști!

Angajații GNM au atribuții, îndatoriri, competente de inspecție și control derivate din vreo 50 de legi, ouguri, hg-uri, regulamente, directive, inclusiv regulamente europene cum este Regulamentul 1013/2006 privind transferul de deșeuri.

GNM este partener Europol, face parte din Centrul Operaţional Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Cum să le faci pe toate cu 10 oameni într-un județ?

Criminalitatea de mediu investește sute de milioane de euro, poate miliarde în operațiuni economice complexe cu efecte devastatoare la adresa medului și sănătății publice, iar statul român se apără cu 10 comisari de mediu în fiecare județ.

Ce e asta dacă nu complicitate a unui stat capturat cu evazioniștii de mediu, cu poluatorii, cu defrișatorii ilegali, cu transporturile ilegale de deșeuri etc.”

Marius Lazăr – Copreședintele Partidului Verde (Verzii)

 

Alte știri