MANIFESTUL VERZILOR PENTRU ALEGERILE DIN 2024

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. MANIFESTUL VERZILOR PENTRU ALEGERILE DIN 2024

MANIFESTUL VERZILOR PENTRU ALEGERILE DIN 2024

Verzii vin în fața cetățenilor României, în numele unei alternative curate.

Punem miza pe bucuria de a trăi împreună decent, respectându-ne și apărându-ne, unii altora, demnitatea!

Noi credem că toate generațiile au dreptul la un viitor sigur! Grija pentru ziua de mâine începe astăzi! Astăzi trebuie să alegem ceea ce vrem să fim mâine!

Noi, Verzii alegem să construim o Românie Justă. O Țară Sănătoasă care nu lasă pe nimeni în urmă, o țară cu fața spre viitor în care românii plecați se întorc Acasă!

Să avem grijă unii de alții trebuie să devină filosofia de zi cu zi a societății românești.

Suntem în serviciul dumneavoastră:

Punem banii să lucreze pentru comunități, nu pentru hoții de viitor! Nu mai risipim banii publici pe privilegii, pe pensii speciale, pe salarii de lux fără legătură cu munca, efortul si competența.

Reducem la jumătate subvențiile publice pentru partidele parlamentare si asigurăm transparența cheltuirii fiecărui leu în politică și în administrație.

Spunem stop corupției politice și scoatem economia neagră la lumina!

Taxăm corect profiturile imorale ale corporațiilor și readucem banii în circuite publice productive.

Investim inteligent în educație, în sănătate, în economia circulara ca principal motor de dezvoltare economica si instrument strategic pentru protecția mediului.

Legăm educația de piața muncii viitorului. Sustenabilitatea, responsabilitatea sociala și de mediu vor fi in centrul politicilor de educație.

Apăram spațiul public si nu mai cedam un metru pătrat de spatii verzi în favoarea inginerilor profitului cu orice preț.

Facem orașe prietenoase pentru tineri in care locuirea si accesul la un loc de muncă corect plătit nu mai sunt iluzii.

Noi Verzii vrem dezvoltare economică în acord cu mediul. Nu închidem capacitați productive de dragul de a închide, fără sa punem nimic in loc.

Deschidem orizonturi, oportunități, drumuri sustenabile către bunăstare pentru toți.

Facem ca antreprenorii români să înțeleagă că atunci când vor face profit din salvarea mediului, Romania va fi pe drumul cel bun.

Măsurarea amprentei de carbon va fi instrument cotidian pentru păstrarea și dezvoltarea calității vieții noastre si trebuie să înțelegem repede asta.

Susținem fermierii și apicultorii romani si nu-i lăsăm în bătaia vântului crizelor de tot felul. Promovam produsele curate romanești construind piețe locale, naționale, regionale.

Respectam munca reducând taxele pe muncă. Statul va face asistenta socială pentru cei cu adevărat în nevoie si nu pentru marele capital.

Planificarea strategică și cooperarea vor sta la baza fiecărei politici publice. Resursele României vor fi valorificate în interes public!

Accesul la resurse regenerabile de energie va fi generalizat. Bani publici și bani privați vor lucra împreună pentru dezvoltarea verde a țării. Vom avea indicatori măsurabili pentru o astfel de dezvoltare!

Vrem bugete mai mari pentru Tranziția Justă. Vom accesa toți banii europeni din aceste programe pentru a crea locuri de munca verzi corect plătite, pentru a genera facturi mici la energie, pentru a valorifica sustenabil toate deșeurile pe care le producem.

Vom încuraja băncile să tripleze in următorii patru ani portofoliul de credite verzi accesibile.

Susținem obligațiunile verzi ce pot fi utilizate în vederea investițiilor verzi în tranziția către o economie reziliență în fața schimbărilor climatice inevitabile, o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon: surse de energie curate/regenerabile, eficiență energetică, reducerea poluării aerului, a apei și a solului, reciclarea și gestionarea deșeurilor și transportul nepoluant.

Pledăm pentru creșterea bugetului pentru cercetare – ecoinovare astfel încât companiile să fie ajutate să reducă consumul de materie prima, să recupereze materiale, să extindă ciclurile de viață ale produselor și serviciilor.

Președintele țării va prezenta anual în fața națiunii un Raport asupra dezvoltării verzi a României.

Premierul va avea în directa sa subordonare o Unitate de Management Integrat pentru dezvoltarea sustenabilă a țării.

Primăriile vor fi sprijinite să rezolve gestiunea deșeurilor, nu doar bombardate cu directive și reglementări naționale sau europene pe care adesea nu le înțeleg.

Vom crește salariile românilor și vom încuraja ca oamenii să aprecieze și să cumpere tot mai mult produse locale, produse care nu poluează si care nu sunt rezultatul unei activități poluante

Zero tăieri nete de spatii verzi și zero tăieri de păduri fără replantări reale.

Stop importurilor ilegale de deșeuri! România nu este groapa de gunoi a Europei!

Creștem pedepsele pentru criminalii de mediu și introducem in legislația românească noțiunea de ecocid.

Introducem sancțiuni dure pentru toate operațiunile de greenwashing prin care cetățenii sunt manipulați de practici înșelătoare să consume produse și servicii care în realitate nu sunt prietenoase cu mediul.

Vrem o democrație reală la locul de munca, în consilii locale și în Parlament un stat al cetățenilor eliberat din captivitatea corupției politice.

Apăram dreptul la demnitate și dezvoltare armonioasă pentru toate ființele!

Noi, Verzii, suntem promotori de sustenabilitate. Vă propunem o economie circulară a încrederii. Încrederea în politicile noastre generează încredere în viitor, încrederea in viitor face cetățeni, companii și comunități responsabile pentru impactul fiecărei activități, profund responsabile pentru dreptul generațiilor viitoare la o țară în care merită să trăiești!

Să fie Verde!

Toți pentru Verde, Verzii pentru Toți!

Alte știri