Informare cu privire la situația juridică a Partidului Verde

  1. Acasă
  2. Constanța
  3. Informare cu privire la situația juridică a Partidului Verde

În legătură cu Comunicatul ”conducerii legale” a Partidului Verde (Verzii) semnat fraudulos de ”co-președintii” Bogdan Botea si Rodica Bărbuță facem următoarele precizari:

1.Conducerea legală a Partidului Verde (Verzii) este cea precizata de Registrul Partidelor Politice, adica copresedintii Marius Lazăr si Lavinia Cosma si Biroul Permanent National ales la Congresul din 9 decembrie 2023.

2. Sunt pe rol 3 dosare. Două dosare aflate in faza asteptarii motivarii la prima instanta: Congresul de la Busteni si Consiliul National din 20 mai 2023, iar al treilea care are Primul Termen, marti 27 februarie 2024, referitor la Congresul fantomă de la Bucuresti din 24 iunie 2023, regizat de Silviu Dumitru.

NU exista NICIO sentinta definitiva in vreunul din aceste dosare!!! Recursul este parte a procesului peste tot in lume!

Toate aceste lucruri pot fi usor verificabile.

3. Cea mai mare minciună din comunicatul găștii lui Silviu Dumitru este cea ilustrata de fragmentul urmator: ”Așa cum v-am comunicat deja, tribunalul a dat undă verde pentru înregistrarea în Registrul Partidelor a deciziilor luate la Congresul din 24 Iunie, când a fost aleasă o nouă conducere a PV, având ca și co-președinți pe doamna Rodica Bărbuță și domnul Bogdan Botea”. NIMIC MAI FALS!

Procesul în Dosarul Congresului unde Botea Bogdan si Rodica Barbuta s-ar fi ales copresedinti are abia marțea viitoare PRIMUL termen, asa cum am precizat mai sus.

Până la finalizarea acestui proces cei doi, Botea si Barbuta, sunt uzurpatori de calități oficiale!!! Nu au dreptul legal de a folosi aceste titulaturi si de a lua vreo decizie in această calitate. Este rusinos pentru un avocat sa incalci orice etică profesională prezentand ca adevarat un lucru evident FALS.

Cereti-le celor doi extrasul din Registrul Partidelor Politice care sa ateste ca ar avea calitatea de lideri ai PV VERZII.

4. Amenintarea colegilor din organizatii, subminarea liderilor, este instrumentul prin care Silviu Dumitru a tinut jos acest partid vreme de 17 ani de zile. Este jenant sa-ti intimidezi colegii care au alta opinie decat a ta!

5. Am incercat in mai multe randuri iesirea din turbionajul acestor litigii, mai ales acum in context preelectoral. Din pacate obsesia lui Silviu Dumitru că cineva vrea sa-i ia jucaria, falimentara politic pentru partid sta ca un zid in fata oricarei initiative de bun simt.

6. În calitate de oameni responsabili si de copresedinti in functie vom face toate demersurile legale pentru a asigura conditiile necesare pentru candidaturile la alegerile locale a ale colegilor nostri.

 

Marius Lazăr și Lavinia Cosma,

Copreședinții de facto și de jure ai Partidului Verde (Verzii), membru al Alianței AER pentru România