” Voi solicita, împreună cu Lavinia Cosma, copreşedinta Partidului Verde, în cadrul Green Leadership Council ce se va desfășura pe 31 martie la Bruxelles, ca Verzii europeni să accelereze în Parlamentul European procedura de revizuire a Directivei europene privind energia din surse regenerabile. În sensul încurajării dezvoltării și accesului la energii regenerabile și renunțarea, prin urmare, la un sistem de taxare inhibitor.
În România a fost adoptată deja o OUG privind taxarea prosumatorilor, așa numită ”taxă pe soare”, total neavenită din punctul nostru de vedere. Ea nu trebuie aplicată nici măcar din 2026!
România ar avea numai de câștigat dacă statul ar încuraja pe cei care vor să-și producă energia electrică nemailăsând ca aceștia să fie călcați în picioare de distribuitori care întârzie cu lunile să îi racordeze la rețea.
Domnilor de la ANRE, plătiți cu mii de euro pe lună, poate începeți să vă faceți treaba de banii ăștia și să garantați respectarea termenelor legale de conectare a prosumatorilor la rețea!” – Marius Lazăr, Copreşedintele Partidului Verde

Alte știri