Comunicat privind situația juridică a Partidului Verde (Verzii)

  1. Acasă
  2. Știri
  3. Comunicat privind situația juridică a Partidului Verde (Verzii)

Informăm colegii din toate organizatiile din țară că legalitatea conducerii partidului este precizata exclusiv in Registrul Partidelor Politice, unde Partidul Verde (Verzii) figureaza la pozitia 38.

Oricine consulta acest registru poate vedea ca ultimele inscrisuri se refera la sentinta definitiva privind dosarul Congresului din 3 septembrie 2022 si inscrierea în procedura necontencioasa in temeiul art. 24 alin 1 pct a si alin 2 din Legea 14/ 20023 a Congresului din 9 decembrie 2023. Am depus toate documentele necesare conform prevederilor legale, asa cum se poate vedea în cuprinsul ultimului inscris.

Din pacate Silviu Dumitru si autointitulatii copresedinti Rodica Barbuta si Bogdan Botea emit comunicate pline de dezinformare si falsuri. Reaua credinta, subminarea legalitatii manifestate din plin de catre acestia este invers proportionala cu discursul legalist afisat.

Primul fals este uzurparea de calitati oficiale. Nu exista niciun act legal care sa ateste calitatea celor doi, Botea si Barbuta, de copresedinti ai Partidului Verde-Verzii. Cand mai vedeti documente semnate de cei doi cereti-le actul prin care instanta a decis ca ei sunt copresedintii de drept ai PVV. Nu au ce sa va arate.

Dosarul asa zisului Congres de la Bucuresti din 24 iunie 2023 a fost intors in circuitul judecatoresc de catre Curtea de Apel Bucuresti care a dat castig de cauza recursului depus de noi. Nu s-a dat inca un termen in acest dosar. Deci nu e repus pe rol. Prin urmare nu exista niciun act care sa ateste calitatea celor doi, Botea si Barbută, ca fiind copresedintii PVV.

Îi somăm si pe această cale sa renunte la presiuni, minciuni aberante, manipulari si dezinformari. Uzurparea de calitati oficiale se pedepseste conform legii, lucru care ar trebui sa le dea serios de gandit celor doi.

Marius Lazăr și Lavinia Cosma sunt copreședinții de facto si de jure la acest moment ai Partidului Verde (Verzii).

În această calitate, însoțiți de alți 2 colegi, Ruxandra Nicolae, consilier local și Cătălina Barzu, Copreședinta Tinerilor Verzi vor participa ca delegati de drept la Congresul Verzilor Europeni de la Lyon 2-4 februarie 2024.

Marius Lazar – copreședinte

Lavinia Cosma – copreședintă

Comunicat al Partidului Verde (Verzii), membru al Alianței AER pentru România- 18 Ianuarie 2024