Comunicat de presă – Congresul de la Bușteni a ales o nouă conducere a Partidului Verde (Verzii)

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. Comunicat de presă – Congresul de la Bușteni a ales o nouă conducere a Partidului Verde (Verzii)

CONGRESUL EXTRAORDINAR AL PARTIDULUI VERDE (VERZII) A DECIS PRIN VOT SECRET: MARIUS LAZĂR ȘI LAVINIA COSMA ALEȘI COPREȘEDINTI AI PARTIDULUI VERDE (VERZII)

Desfășurat la Bușteni, sâmbătă 27 mai 2023, Congresul Extraordinar al Partidului Verde Verzii a încredințat prin vot secret un nou mandat în fruntea partidului copreședinților Marius Lazăr și Lavinia Cosma. Moțiunea propusă de de cei doi copreședinți ” Toți pentru verde, Verzii pentru toți” a întrunit votul majoritar al delegaților la congres. Biroul Permanent Național al partidului este format din 19 persoane dintre care 8 femei si 11 barbati. Presedinte Executiv al partidului a fost ales Adrian Tudor, fost viceprimar al municipiului Târgu Jiu.

Din structura de conducere a partidului fac parte si copresedintii Ligii Alesilor Locali consilierul local Carmen Nadrag si Mihai Neagoe, viceprimarul orasului Ghimbav. Tinerii Verzi, recent primiți în Federația Europeană a Tinerilor Verzi sunt reprezentati de copreședinții Miruna Necula și Bogdan Dumitraș.

Partidul Verde Verzii este singurul partid din România membru cu drepturi depline al Verzilor europeni. Marius Lazăr și Lavinia Cosma vor participa cu drept de vot intre 2-4 iunie la Viena la Congresul Partidului Verzilor Europeni unde se va adopta strategia verzilor pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Partidul Verde Verzii isi propune sa depuna liste la alegerile locale de anul viitor in toate judetele tarii. Partidul Verde Verzii nu va face niciodata un compromis cu extrema dreapta din Romania.

Tentativa AUR de a captura Partidul Verde a esuat. Verzii au reafirmat și la acest congres linia lor proeuropeană. Partidul Verde Verzii consideră că astăzi în România problemele grave de mediu și problemele sociale sunt neglijate. Este nevoie de o forță politică verde responsabilă care să pună pe agenda guvernării soluții pentru gravele probleme de mediu care vor afecta viața și sănătatea a milioane de români. Partidul Verde – Verzii își reafirmă totala deschidere către societatea civilă de mediu, către toți actorii interesați să se alăture unei platforme verzi capabile să ofere o alternativă pentru prezentul si viitorul societatii romanesti.

Nu mai e timp de pierdut! Avem nevoie acum de politici care să ofere o garantie că generatiile care vin vor trăi într-o Românie Sănătoasă!

BIROUL DE PRESA AL PARTIDULUI VERDE(VERZII)

Alte știri