Apelul Partidului Verde (Verzii) către societatea civilă din România

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. Apelul Partidului Verde (Verzii) către societatea civilă din România

Apelul Partidului Verde (Verzii) către societatea civilă din România

Consiliul Național al Partidului Verde (Verzii), întrunit în ședință extraordinară la Sibiu, salută toate eforturile asociațiilor neguvernamentale din întreaga țară, implicate în bătălia pentru dreptate socială, pentru protecția mediului și respectarea drepturilor și demnității tuturor ființelor umane si non-umane.

Constatăm că agresiunile la adresa democrației, mediului și animalelor, încălcări frecvente ale dreptului constituțional al românilor la un trai decent se multiplică. Este nevoie de o solidaritate reînnoită a tuturor forțelor din societate, politice și civice pentru a da o ripostă puternica criminalității de mediu, adversarilor democrației, celor care saracesc populatia prin preturi și taxe aberante, tuturor hoților de viitor.

Partidul Verde (Verzii) reafirmă angajamentul luat la Congresul din 3 septembrie 2022 de a duce bătălia pe două fronturi principale: justiția de mediu și justiția socială.

Facem un Apel responsabil către toți actorii din societatea civilă care împărtășesc aceleași valori să strângem rândurile pentru a duce în comun aceasta bătălie.

Putem găsi acel loc comun al solidarității noastre din care să promovăm toate inițiativele, legile și politicile publice utile apărării drepturilor fundamentale ale oamenilor și animalelor in România.

Consiliul Național al Partidului Verde (Verzii) 

Sibiu, 25 martie 2023

Alte știri