Adrian Dohotaru, Președintele Executiv al PV: Furnizorii și traderii au profitat de criza energetică

  1. Acasă
  2. Știri
  3. Adrian Dohotaru, Președintele Executiv al PV: Furnizorii și traderii au profitat de criza energetică
AdrianDohotaru

Adrian Dohotaru, președinte executiv al Partidului Verde si-a exprimat recent opinia cu privire la criza energetica actuala la nivel european si global si si-a arătat îngrijorarea față de creșterea inexplicabilă a preturilor facturilor.

Adrian Dohotaru, Președintele Executiv al Partidului Verde: “Furnizorii și traderii au profitat de criza energetică, unele companii au făcut doar în trimestrul al doilea din 2022 profit mai mare decât în tot anul trecut. Plafonarea nu e soluție pe termen mediu, nici măcar pe termen scurt, pentru că subvenționează profiturile șmecherilor din energie, a furnizorilor, speculanților și traderilor de pe piață.”

Verzii susțin că este nevoie urgent de o impozitare justă a companiilor din energie, iar banii, astfel, obținuți trebuie să fie folosiți pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile și pentru investiții concrete în dezvoltarea energiilor verzi pentru o neutralitate climatică.

Securitatea energetică națională trebuie pusă în contextul securității energetice europene și prin asigurarea independenței energetice a UE. #Verzii 2.0

➡ Despre Partidul Verde

Partidul Verde, înregistrat în Registrul Partidelor Politice al Tribunalului București la pozitia 38, este un partid politic care are drept scop principal formarea cadrului necesar unirii tuturor curentelor progresiste din ţară (mişcări, partide, alianţe, societăţi şi asociaţii), pentru a oferi societăţii o alternativă de guvernare pentru dezvoltare şi progres. Partidul Verde militează pentru o democraţie funcţională şi matură şi pentru o administrare sustenabilă a ţării. Partidul Verde apără independenţa şi unitatea statului, integritatea teritorială, ordinea de drept şi principiile democraţiei constituţionale.

Alte știri